Rawatan Akar Gigi

Perkhidmatan Pergigian Terbaik yang Boleh Anda Percayai.

Adakah anda mengalami ketidakselesaan di kawasan gigi anda? Ketidakselesaan seperti ini mungkin disebabkan oleh jangkitan bakteria. Rawatan akar gigi adalah prosedur pergigian untuk menghapuskan bakteria dari saluran akar yang dijangkiti. Ini menghalang bakteria daripada merebak lebih jauh dan menyelamatkan gigi semula jadi anda. Rawatan akar gigi di Beyond Dental Care tidak menyakitkan dan boleh menyelamatkan gigi anda yang sebaliknya mungkin perlu dikeluarkan sepenuhnya.

Rawatan Akar Gigi - Root Canal dari As Salam Dental Clinic

 

Apa Itu Rawatan Saluran Akar?

Rawatan saluran akar diperlukan jika anda mempunyai gigi yang dijangkiti, gigi yang reput, atau jika terdapat kecederaan. Dalam kes-kes seperti ini, pulpa gigi biasanya menjadi rosak, yang boleh menyebabkan jangkitan dan sakit gigi. Rawatan saluran akar adalah penting untuk mengelakkan jangkitan daripada merebak, dengan itu menjimatkan keperluan untuk pencabutan gigi.

Manfaat Melakukan Rawatan Saluran Akar :

  • Menghilangkan kesakitan anda
  • Menyelamatkan gigi anda
  • Membantu anda menikmati makanan kegemaran anda
  • Mencegah kehilangan gigi

Anda tidak perlu kehilangan gigi anda!

Cegah penyebaran jangkitan dengan rawatan saluran akar bersama kami. 
Selamatkan gigi anda dan buat temujanji pergigian anda hari ini.

Selamatkan dan Pulihkan Gigi Anda yang Dijangkiti

Endodontik adalah bidang yang berkaitan dengan mendiagnos dan merawat pulpa gigi atau tisu dalaman gigi. Penyelesaian yang sempurna bagi mereka yang mempunyai gigi yang reput dan berpenyakit (disebabkan oleh jangkitan dalam rongga gigi).

Kesihatan Oral yang Diperkukuhkan

Implan gigi kelihatan dan terasa seperti gigi anda sendiri. Dan kerana mereka direka untuk bersatu dengan tulang, mereka menjadi kekal.

Penampilan Lebih Baik

Kami membantu anda memulihkan kedua-dua fungsi dan estetika gigi anda, memberikan anda keyakinan dan penampilan yang lebih baik.

Pantas & Mampu

Rawatan Saluran Akar (RCT) adalah alternatif yang lebih mampu untuk merawat gigi yang dijangkiti berbanding pencabutan. Ia juga lebih cepat (tidak memerlukan rawatan lanjutan) dan lebih selamat.

Makan Dengan Selesa

Endodontik mengekalkan gigi semula jadi anda, membolehkan anda merasai dan menggunakan gigi anda seperti biasa. Selepas rawatan, anda boleh makan dan mengunyah makanan dengan yakin tanpa rasa sakit.

Penampilan Lebih Baik

Implan gigi kelihatan dan terasa seperti gigi anda sendiri. Dan kerana mereka direka untuk bersatu dengan tulang, mereka menjadi kekal.

Keselesaan Lebih Baik

Kerana mereka menjadi sebahagian daripada anda, implan menghilangkan ketidakselesaan gigi palsu yang boleh dilepas.

Makan Lebih Mudah

Implan gigi berfungsi seperti gigi, membolehkan anda makan makanan kegemaran anda dengan keyakinan dan tanpa rasa sakit.

Ketahanan

Implan sangat tahan lama dan akan berfungsi untuk bertahun-tahun. Dengan penjagaan yang baik, banyak implan boleh bertahan sepanjang hayat.

Tempah Janji Temu Sekarang Untuk Perjagaan Gigi Terbaik!

Adakah anda masih sedang mencari rawatan pergigian yang terbaik & pantas tanpa menunggu lama?

Buatkan tempahan slot masa sekarang, dan masuk pada masa yang ditetapkan tanpa menunggu dan dapatkan rawatan yang diutamakan tanpa kos tambahan.

We Make Dental Treatments Fun! Rawatan Tanpa Sakit & Selesa!

Testimonial

KAS00758v
KAS00980
Hubungi Kami

+012 399 6796

No 29-2, Jalan Ecohill 1/5B, Setia Ecohill, 43500 Semenyih, Selangor

Jadualkan Janji Temu Hari Ini!